Животът през 90-те години: без компютри, без фейсбук, без достатъчно

...
 Животът през 90-те години: без компютри, без фейсбук, без достатъчно
Коментари Харесай

5 неща, които ни липсват от 90-те

 Животът през 90-те години: без компютри, без фейсбук, без задоволително пари, само че пък с толкоз незабравими моменти… Нека си напомним някои неща от края на 20-и век, които постоянно ще ни липсват:

Игрите до късен мрак

Ако детството на днешните младежи е  брутално ощетено от нещо, това сигурно е, че те в никакъв случай няма да познаят насладата от навика да играеш до късен мрак пред блока, а най-после да се прибереш изтощен, изгладнял, замърсен, само че благополучен.

Футбол, жумичка, ластик, стражари и апаши, дама… разновидностите за развлечение и уплътнение на свободното време бяха десетки. И в случай че през днешния ден главната среда за основаване на другарства е фейсбук, то през 90-те игрите пред блока бяха същинският “фонтан “ на социализация с останалите деца от квартала.

Освен всичко друго, те каляваха и характера – върховен симптом на тарикатлък примерно бе на „ Стражари и апаши “, като би трябвало да се криеш, да се прибереш у вас, да си пуснеш тв приемника, пък останалите дано те търсят!

Студиo „ Хикс “

В днешно време множеството хора под „ развлечение в събота вечер “ схващат хвърляне на салфетки в някоя задушна чалготека. През 90-те обаче едно от обичаните хедонистични прекарвания на българите бе да гледат „ Студио Хикс “.

Легендарната крими графа на Първа стратегия (БНТ) бе същински опиат, който караше милиони фенове да „ залепват “ до ранни часове пред екрана.  Рубриката води началото си още от 1980 година, а поради любовта на феновете, дългото й битие е напълно разумно. Дори музиката от „ шапката “ на рубриката от дълго време е с емблематичен статут.

Свирукането под балконите

Днес е елементарно – има джиесеми, социални  мрежи, скайп. А преди години, с цел да откриеш някого, трябваше или да отидеш на крайници пред вратата му, или да му подсвирнеш под балкона познатия сигнал.

В краен случай, в случай че не може да свириш, можеше да викаш по име. Да-а-а-а, за жалост, домашният ти уют към този момент в никакъв случай няма да бъде обезпокоен от провикване „ Иванее! Иване, излез бе, единствено теб чакаме! “ Логаут.

Силният народен тим по футбол

В последното десетилетие на 20-и век България имаше един от най-силните тимове в света. Стоичков и компания разплакаха не една и две футболни сили, а небръснат Трифон Иванов-Туньо можеше да хвърли в суматоха и най-обръгналия неприятелски нападател.

Музиката

Не че в този момент няма музика, само че песните от 90-те са песни, с които имаме истории и доста обичани моменти. А и с ръка на сърцето би трябвало да признаем, че музиката тогава не бе толкоз компютъризирана и блудкава, колкото днешната. Дано скоро се появи някой запалянко, повлиян от Хърбърт Уелс, и изобрети същинска машина на времето…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР